Khamis, 15 Disember 2011

z0oo Melaka...


11 dec 2012…

Weekend berturut2 aku turun Melaka..hihi , 03 dec lepas aku ada jemputan kawen..11 dec baru-baru ni aku turun saja nak jenjalan ngan family..secara kebetulan family kakak ipar ku dating KL..nak jenjalan utk cutis kola, jadi kami pon terjoin skali laa..hihi lagi ramai lagi meriah kann…hari sabtu kami ramai2 menapak p KLCC..ada apa kat KLCC??? Haha, ada ramai orang..hihi :) kami semua p jenjalan kat petrosains…

Hari ni aku bukan nak cerita pasai jenjalan kat petrosains tapi aku nak cerita pasai p Melaka… mula2 palaning nak p A famosa resort..mmg kami semua p..tp,bila sampai sana..beqatoq nak beli tiket… makkk aiiii beganda beb harga tiket diaa…survey di internet around RM30+ jew..xpe laa..skali tgk kat sana RM56 wehhh…pakat2 tak jadi masuk laa..so tukaq plan p z0o Melaka..aku dh pon masuk zoo Melaka sewaktu ketika dulu bersama hubby, tp disebabkab Iyyad lom penah  masuk z0o lg..jadi kami p0n nak masuk laa bawak Iyyad jenjalan di dalam z0o...tiket z0o melaka rm7 untuk dewasa..lagi murah dari tiket z0o Negara..hihi..tak salah tiket z0o negara rm15 kowt..



Kami sampai z0o Melaka dalam pukul 4.30 petang.. tepaksa jalan kaki sebab keretapi dh tutup perkhidmatan..hihi, pakat2 laa reramai jalan kaki dalam tuu..dah laa luas..penat 0oo..sebbaik aku pakai kasut flat..tak pakai kasut tumit tinggi..kalo dak, jenoh berurut lew kaki lengohh laa katakana sbb kena tawaf dalam z0oo.. bagi Iyyad yg montel ni seqonok laa dapat jenjalan tengok binatang..hihi  



Penat korang baca ent3 aku aku kan..ok, kita pendekkan cerita yew..supaya x penat nak baca panjang lebaq okehh...

^__^   nak tanya korang kat sini...SAPA YANG BACA PAPER BERITA HARIAN ISNIN LEPASS??

aku baru baca hari ni...huhu tu pon teng0k link FB kak ipar aku, kalo x,aku ponn x tauu wehh... ni aku share link kat sini,  korang-korang sile baca yew.. http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Parahdigigitsiamangzoo/Article/index_html ... wehh kejadian ni berlaku sebelom kami masukk... Isshhh seyess kalo laa aku tau td tghari terjadi kejadiann nii..memang-memang akuuu tak kan masukk..sangg0p bawak Iyyad jenjalan kat mahk0ta parade jew... haishhh seramm aihh baca..dah laa budak tuu baru 3 tahunn.. macam mana laa situasi mama budak tu pada ketika ituu kannn... akuu baca p0n sedih sangat2... ad0ooii Ya Allah lindungi lah kami sekeluarga dari mara bahaya...Amin...

2 ulasan:

fariza ismail berkata...

tiket afamosa mmg around rm30.kalau xamik mkn n pakej pelajar...

nureeda berkata...

rm30 tu hari biasa yunk.. ida p hr ahd..mak aii..time cuti skola kann..rm56 gitu..jd kansel laa masuk a famosa n p jenjalan kat z0o je..hihi