Ahad, 6 November 2011

Tragedi di pg Aidiladha...huwaaa....

selamat hari raya semuaaa.... ida x de laa nak crita apa2 pon... cuma nak cerita 1 hal ni yg terjadi di pagi aidiladha....huwaaaa....!!!pagi2 dah bgn...7.30 kejut Iyyad nak mandi & siap2 nak bawak p masjid solat hari haya...1st time raya di KL, so tatauu pukui brapa dorang start... pikiaq dr semalam lg tatauu nak p masjid mana utk solat hari raya...last2 ri ni bgtau hubby mmg ida nak join lahh dia p solat hari raya.... ni dialog hubby...

Hubby : intan serious ke nak p masjid ni...??
Ida      : Hmmm...sat ehh nak pikiaq dl....bkn pa, risau kat Iyyad ni ja, ya la kann bb br 1thn 6 bln nak bwk p solat hr raya.. bkn x penah bwk dia p masjid..Penah sgt tp org x laa seramai di pagi hari raya kann....

** saya masih pikiaq lg..sambil tgh pikiaq, tgk2 Iyyad dok poo poo... huh apa lg, ckp kat hubby....

Ida     : Jom lah abg, Intan kompom lahh nak p masjid, kita p yg dekat2 ngn umah je lahh...
Hubby : Ok lah kalo gituu...Iyyad ni Okeh ka? satgi dia kaco org plak,
Ida     : Eh..x lahh..dia baik kann...kalo dia meragam, intan tunggu dlm kreta je lahh...
Hubby : Ok..

Kami p masjid kat area Tmn Melawati je...smp masjid pukui 8.15am.. Start solat 8.30am...uihh seb baik dan smp..hihi..  Iyyad tunggu mummy solat dgn baik skali, x kaco mummy, x merangkak-rangkak..just maen kunci & jam yg mummy bg dia pegang smp abis solat... Nk jadi kan cerita di sini.... Huwaaaa.....!!!!
tgh tunggu imam abis khutbah.... Iyyad maen laa kat tepi dinding..tak jauh pon dr mummy, tepi je... lps main2 tunjuk bird & abg-abg kat luo tuuu.... skali dia pon pusing badan nak mai kat mummy.... br melangkah kat mummy...Ada laaa sorang makcik niii dia br lps p toilet kowt.... dia lalu tepi Iyyad...skaliii diaa p Langgaq Iyyad...!!!! Iyyad apa lg dr dok senyap terus nangis sekuat hatii...ida ni terus laa amik dia, igt kan makcik tu pijak tgn dia..rupa2 nya...makcik tu langgaq Iyyad, & pipi Iyyad kena dinding masjid...kot la nak tgk bb ni...huh tidak sama skali..terus jalan wat bodohhh...Akuuu gerammmm....!!! pipi Iyyad merahhh... & lebamm...!!! sampai hati sunggoh makcik tuuu....geramm nyaa...!!! aku seniri pon x penah bg ank aku lebam smp mcm tuu walo pon sikit..!!! tp x pa lahh atas masjid kejadian tu, so x nak lahh kecoh2 kann...geram dlm hati nii...Hanya Allah ja yang tauuu...!!!

p/s : uwaa...kabel kamera ilang..tak tau Iyyad x mana, jd belom bole publish gambo ler jawabnyaa.... uhuk2x



6 ulasan:

IFA Athirah berkata...

gnasnye makcik tu!!!

adeqlinda berkata...

kecian iyyad.. dah ler comel n bambam pp nyer.. xpasal2 dapat blusher free.. mengong punyer makcik.. xkn x pasan kot...

adeqlinda berkata...

kesian iyyad.. dah ler comel n bambam pp nyer.. x pasal2 dpt blusher free... mengong punyer makcik... xkn x pasan kot...

nureeda berkata...

Ifa : itu le mmg ganas..hati ni sakit je, tp sabo je lew..huhu

linda : huhu, mmg mengong kowt, dh langgar bole plak jln wat tatauu...hushhh geramm aihh

-oP_ida- berkata...

ISH MAKCIK tuh....SAMSEN ngat aih...budak haluih gu tuh tak nampak kaa????

mummy iyad sabaq gak nuh..kalo akak dh lama jerit....wehhhh anak hakuu ang langgaq....ishhh
SIAN iyyad

nureeda berkata...

kak...rasa kalo bkn time khutbah, makcik tuu mst dh kene jerit ngan ida dh...huhu, :(